Den satans höga klacken


Blåsor och blossande röda fotsulor är en självklarhet efter en utekväll i skyhöga klackar. Men kan vi kvinnor byta ut de älskade klackarna mot ett par flats för att slippa smärtande fötter? Eller är det ett big NO-NO inom modevärlden?

Klackarna har genom åren bara stigit i höjd som om vi tjejer tävlade i centimetrar. Ju högre höjder och ju smärtsammare skor verkar betecknas som de snyggaste. Det ser snyggt ut på fest men, handen på hjärtat, så kan en stor mängd av oss knappt stå i dem, om ens dansa.

Lösningen heter ballerinaskor trots att vi tjejer vägrar höra det. Vi kvinnor älskar de högklackade plågorna alldeles för mycket för att byta ut dem mot ett par flats. Flats är nästan tabubelagda vid festligheter för då är det den satans höga klacken som gäller.

Men varför är det så? Jag står inför I-ländernas näst största kvinnliga dilemma. Är outfiten fortfarande lika snygg utan högklackat? Eller faller den bara platt som fötterna i de klacklösa skorna?

Kvällens outfit: Black&White

En svartvit kombination som alltid känns rätt! Klassiskt och elegant. Lägg till glammiga accessoarer och styla håret med Hollywoodlockar så får du en glamourös look till budgetpris.

Vit silkestopp från Gina Tricot

Svarta stuprörsbyxor från H&M

Svarta pumps med låg klack från DinSko

Armbandsur från D&G

Silverring från Six


RSS 2.0