Styrkan ligger i kontrasterna

Skira tyger, en bustier från kolonialtiden och en svart kråsblus med perfekt passform. I den nyaste utgåvan av Bazaar har den moderna minimalismen, i ett fruset ögonblick, lyckats ta sig in i en interiör i stilen Louis XIV.

Jag älskar kontrasterna i det här fotoreportaget. Det är ett tecken på perfektion enligt mina mått: Gammalt möter nytt. Antikt kontra modernt. En svartklädd Victoria mot vita väggar och möbler.

Allt är på plats: den sotiga sminkningen, den strama knuten i håret och den perfekt åtsittande svarta klänningen som avslöjar ena axeln. En bustier, som gör de kvinnliga formerna ännu mer påtagliga, står i kontrast till en modern kavaj. Kolonialtidskänslan, som skapas av strumpbyxorna med den höga midjan, kapas av ultramoderna skinnbots i ankellängd med superhög platåsula. Detaljerna är sparsamma och det satsas på en minimalistisk skönhet istället.

Styrkan i Bazaars fotoreportage ligger just i kontrasterna. Jag måste ge beröm till de duktiga stylisterna och fotografen. Ni har lyckats få fotografierna att se ut som ett konstverk och Victoria som en stilikon. En klassisk elegans.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0