Alla vill vi kunna le åt vår spegelbild

Vi tjejer är ofta snabba med att döma våra medsystrar utan att först rannsaka oss själva, speciellt när ämnet är skönhetsingrepp. Men vad är det som egentligen skiljer tjejer som plastikopererar sig från er som ”bara” sminkar er?

Varför höjer vi genast ögonbrynen och fäster en dömande blick på tjejer som vill plastikoperera sig? Nu syftar jag inte på de som gör det för att uppnå kändisskap eller göra karriär på det viset, utan vanliga tjejer med komplex. Vanliga tjejer som vill åtgärda de så kallade bristerna som de inte kan låta bli att se varje gång de tittar i spegeln.

- Jag menar, vad skiljer dig som dagligen lägger ett ton smink över ansiktet och aldrig visar dig framför folk utan det påmålade lagret från tjejer som plastikopererar sig?

Visserligen ligger det en nyansskillnad i extremitet men syftet och det slutgiltiga målet är ändå det samma för er båda. Att känna er vackra och åtråvärda. För er själva eller någon annan. Och att kunna acceptera er själva. Jag tycker att det är lite lustigt och motsägelsefullt att ni säger att dessa tjejer måste skaffa sig ett bättre självförtroende. Min fråga till er är:

- Varför går ni aldrig på fest utan smink, med okammat hår och håriga ben?

Skrapar ni på ytan och rannsakar er själva så kommer ni att förstå. Alla vill vi kunna le åt vår spegelbild. Jag håller definitivt med er som säger att dessa tjejer borde jobba på sitt självförtroende innan de låter en kirurg ta till skalpellen. Men det borde ni med göra.

Det är väl bra att det finns ett alternativ som plastikkirurgi. Varför ska man inte göra ett ingrepp som kommer att få en att må bättre? Eller rent av uppdatera och förbättra? Varför ska andra lägga sig i och ha åsikter om vad man ska eller inte ska göra med sin egen kropp?


Kommentarer
Postat av: Anita

oj oj spännande, håller med helt och hållet, ska vi åka och köpa bröst eller?

2009-11-19 @ 19:32:14
URL: http://uniqueclothing.blogg.se/
Postat av: Sandra

Haha eller smink, för syftet är väl ändå det samma? ;)

2009-11-20 @ 13:21:55
URL: http://sandrabysandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0